Gastvortrag von Bartosz Zielinski

• Wann:
  • Wo: FH St. Pölten, 1. OG, Besprechungszimmer

Topological image analysis and its applications

Bartosz Zielinski von der Jagiellonian University in Krakau hält im Rahmen des Erasmus Teaching Exchange Programm am Institut für Creative\Media/Technologies einen Gastvortrag mit dem Titel „Topological image analysis and its applications“.

Zur Person

Bartosz Zielinski schloss 2012 sein PhD-Studium an der Polnischen Akademie der Wissenschaften in Warschau ab. Seither ist er an der Jagiellonian Universität in Krakau als Assistant Professor tätig. Er beschäftigt sich maßgeblich mit digitaler Topologie und maschinellem Lernen. Erst kürzlich erhielt er eine Förderung vom National Science Center Polen.

Englisches Abstract

„My talk will be dedicated to persistent homology, a mathematical tool for describing the topological structure of data. Persistent homology is a robust and powerful method that gains more and more attention in data and media analysis. Recent research has shown that homological analysis complements well with traditional analysis techniques and thereby exceeds state-of-the-art performance when combined adequately. My talk will first introduce the basic idea of persistent homology and then will focus on the application of this novel method to 3D surface analysis and image texture analysis.“