Dipl.-Ing. Philipp Kreimel , BSc

Junior Researcher Information Security (MA)
Department Informatik und Security
Departments:
  • Informatik und Security
  • Medien und Digitale Technologien
Studiengänge:
  • IT Security (BA)
  • Smart Engineering (BA)
  • Information Security (MA)
Institut:
  • Institut für IT Sicherheitsforschung

Kurzprofil

• Bundeshandelsakademie St. Pölten Ausbildungsschwerpunkt: Informationstechnologie
  • 2011 - 2014 Bachelorstudium IT-Security (Schwerpunkt Sicherheitsmanagement), Fachhochschule St. Pölten
  • 07/2013 - 12/2013 Pflichtpraktikum Erber AG, Bereich IT Sicherheitsmanagement
  • Seit 2014 Masterstudium Information Security, Fachhochschule St. Pölten

Ausgewählte Publikationen

Attacks on Industrial Control Systems – Modeling and Anomaly Detection
Eigner Oliver, Kreimel Philipp, Tavolato Paul, In: International Workshop on FORmal methods for Security Engineering - ForSE 2018, International Workshop on FORmal methods for Security Engineering - ForSE 2018, SCITEPRESS, 2018.
Anomaly-Based Detection and Classification of Attacks in Cyber-Physical Systems
Kreimel Philipp, Eigner Oliver, Tavolato Paul, , International Conference on Availability, Reliability and Security, ACM, https://doi.org/10.1145/3098954.3103155, 2017.
Detection of Man-in-the-Middle Attacks on Industrial Control Networks
Eigner Oliver, Kreimel Philipp, Tavolato Paul, , 2016 International Conference on Software Security and Assurance (ICSSA), St. Pölten, Austria, IEEE, 2016.