Caterine Schwab , MSc

Department Gesundheit
Department:
Studiengang:
  • Gesundheits- und Krankenpflege (BA)
Institut:
  • Institut für Gesundheitswissenschaften

Kurzprofil

• 2014 – 2016: Masterstudium Gesundheits- und Rehabilitationstechnik an der FH Technikum Wien
  • 2013 – 2014: Praktikum bei ABB Corporate Research, Västerås/Schweden
  • 2011 – 2014: Bachelor of Science Mechatronik/Robotik an der FH Technikum Wien
  • 1998 – 2010: Einrichtungsplanerin in der Tischlerei Johann Schlemmer, 1110 Wien

Download Lebenslauf

Ausgewählte Publikationen

Is the reliability of 3D kinematics of young obese participants dependent on the hip joint center localization method used?
Horsak Brian, Schwab Caterine, Clemens Christoph, Baca Arnold, Greber-Platzer Susanne, Kreissl Alexandra, Kranzl Andreas, et al., Gait & Posture, issue 59, pp. 65-70, 2018.
Reliability of joint kinematic calculations based on direct kinematic and inverse kinematic models in obese children
Horsak Brian, Pobatschnig Barbara, Schwab Caterine, Baca Arnold, Kranzl Andreas, Kainz Hans, Gait & Posture, 2018.
IntelliGait: Automatische Gangmusteranalyse für die robuste Erkennung von Gangstörungen
Schwab Caterine, Slijepcevic Djordje, Zeppelzauer Matthias, Raberger Anna-Maria, Dumphart Bernhard, Baca Arnold, Breitender Christian, et al. In: Tagungsband, 2ter GAMMA Kongress (Gesellschaft für die Analyse Menschlicher Motorik in ihrer klinischen Anwendung), Hamburg, Deutschland, 2018.
Automatic Classification of Functional Gait Disorders
Slijepcevic Djordje, Zeppelzauer Matthis, Raberger Anna-Maria, Schwab Caterine, Schuller Michael, Baca Arnold, Breiteneder Christian, et al., IEEE Journal of Biomedical and Health Informatics, issue 22, pp. 1653 - 1661, 2018.
Hip joint center estimation methods do not affect test-retest reliability of kinematic measurements in young obese participants
Clemens Christoph, Schwab Caterine, Kranzl A., Wondrasch Barbara, Baca A, Greber-Platzer Susanne, Crevenna Richard, et al., Poster, presented at the 10th Annual Meeting of the German Society for Biomechanics (DGfB), Hannover, Germany, 2017.
Ground reaction force measurements for gait classification tasks: Effects of different PCA-based representations
Slijepcevic Djordje, Horsak Brian, Schwab Caterine, Raberger Anna-Maria, Schüller Michael, Baca Arnold, Breitender Christian, et al. In: Gait & Posture, 26th Annual Meeting of the European Society for Movement Analysis in Adults and Children (ESMAC), 57, Trondheim, Norway, pp. 4-5, URL: http://www.gaitposture.com/article/S0966-6362(17)30712-9/pdf, 10.1016/j.gaitpost.2017, 2017.

Haben Sie Fragen?

Wir helfen Ihnen gerne weiter!