Mag. Gabriele Permoser

Abteilung:
  • Programmentwicklung und Innovation

• Studium der Politikwissenschaft an der Universität Wien
  • 2006 – 2009: Industriellenvereinigung, Wien, Bereich Bildung, Innovation und Forschung sowie Finanzpolitik: Studentische Mitarbeiterin
  • 2009 – 2010: Max F. Perutz Laboratories GmbH, Wien: administrative Unterstützung der Geschäftsführung und des Controllings
  • 2010 – 2013: Max F. Perutz Laboratories GmbH, Wien: administrative Koordinatorin „Vienna International Post-Graduate Program for Molecular Life Sciences“
  • 2013 – 2014: FH St. Pölten GmbH: Assistentin der Kollegiumsleitung
  • 2015 – 2017: FH St. Pölten GmbH: Assistentin des Hochschulmanagements
  • Seit 10/2017: FH St. Pölten GmbH: Fachverantwortliche Hochschulinnovation

Download Lebenslauf

Ausgewählte Publikationen

Composing, orchestrating, conducting and interpreting innovation and digital transformation - What higher education institutions can learn from the evolution of digital music
Permoser Gabriele, Raffaseder Hannes, eingeladener Vortrag, presented at the 40th EAIR Forum, Budapest, Hungary, 29.8.2018.
Towards a Strategy for Digitalisation: A Practitioner Report from St. Pölten University of Applied Sciences
Permoser Gabriele, eingeladener Vortrag, presented at the Higher Education Digitalization Conference, Ulaanbaatar, 2018.
Evaluating third mission. Towards a concept for small universities of applied sciences
Permoser Gabriele, eingeladener Vortrag, presented at the 39th EAIR Forum, Porto, Portugal, 2017.
7 Ways to Start-up - The St. Pölten University of Applied Sciences' Way to Promote Student Entrepreneurship and Innovation and University-Industry Interaction
Permoser Gabriele, eingeladener Vortrag, presented at the International Triple Helix Conference 2016, Heidelberg, Deutschland, https://www.triplehelixassociation.org/news/triple-helix-international-conference-2016, 2016.
Towards a Platform for Collaborative Innovation: A Roadmap for a Small University of Applied Sciences
Raffaseder Hannes, Permoser Gabriele, In: Practitioners Proceedings of the 2016 University-Industry Interaction Conference: Challenges and Solutions for Fostering Entrepreneurial Universities and Collaborative Innovation, 2016 University-Industry Interaction Conference, Amsterdam, ISBN: 978-94-91901-21-8, 2016.