Mag. Dipl.-Ing. Alexander Rind

• Medien und Digitale Technologien
Studiengänge:
  • Digital Design (MA)
  • Digital Healthcare (MA)
  • Digital Media Production (MA)
  • Digitale Medientechnologien (MA)
  • Interactive Technologies (MA)
  • Medientechnik (BA)
Institut:
  • Institut für Creative\Media/Technologies

Kurzprofil

• 1998–2004 Diplomstudium der Wirtschaftsinformatik an der Technischen Universität Wien, der Universität Wien und der Lund University, Schweden
  • 2004–2007 Wissenschaftlicher Mitarbeiter bei Krems Research Forschungsgesellschaft
  • 2007–2011 Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Departments für Information & Knowledge Engineering der Donau-Universität Krems
  • 2011–2013 Forschungsassistent am Institut für Softwaretechnik & Interaktive Systeme der Technischen Universtität Wien
  • Beteiligung an grundlagen- und anwendungsorientierten Forschungs- und Beratungsprojekten sowie Publikationen und internationale Vortragstätigkeit in den Bereichen Informationsvisualisierung

Download Lebenslauf

Ausgewählte Publikationen

KAVAGait: Knowledge-Assisted Visual Analytics for Clinical Gait Analysis
Wagner Markus, Slijepcevic Djordje, Horsak Brian, Rind Alexander, Zeppelzauer Matthias, Aigner Wolfgang, IEEE Transactions on Visualization and Computer Graphics (TVCG), vol. Early Access, 02/2018.
Viewing Visual Analytics as Model Building
Andrienko Natalia, Lammarsch Tim, Andrienko Gennady, Fuchs Georg, Keim Daniel A., Miksch Silvia, Rind Alexander, et al., Computer Graphics Forum, vol. 37, issue 6, pp. 275–299, 2018.
The Role of Explicit Knowledge: A Conceptual Model of Knowledge-Assisted Visual Analytics
Federico Paolo, Wagner Markus, Rind Alexander, Amor-Amorós Albert, Miksch Silvia, Aigner Wolfgang, In: 2017 IEEE Conference on Visual Analytics Science and Technology (VAST), IEEE, URL: http://mc.fhstp.ac.at/sites/default/files/publications/federico-wagner_2017_knava-model.pdf, 10/2017.
PubViz: Lightweight Visual Presentation of Publication Data
Rind Alexander, Haberson Andrea, Blumenstein Kerstin, Niederer Christina, Wagner Markus, Aigner Wolfgang, In: Proc. Eurographics Conf. Visualization (EuroVis) – Short Paper, EuroGraphics, pp. 169-173, 10.2312/eurovisshort.20171152, 06/2017.
A knowledge-assisted visual malware analysis system: design, validation, and reflection of KAMAS
Wagner Markus, Rind Alexander, Thür Niklas, Aigner Wolfgang, Computers & Security, issue 67, pp. 1-15, 02/2017.
Visual Analytics of Electronic Health Records with a Focus on Time
Rind Alexander, Federico Paolo, Gschwandtner Theresia, Aigner Wolfgang, Doppler Jakob, Wagner Markus, In: New Perspectives in Medical Records: Meeting the Needs of Patients and Practitioners. veröffentlicht von Rinaldi Giovanni, ℡e-Health, Cham, Springer, pp. 65-77, 2017.
Task Cube: A Three-Dimensional Conceptual Space of User Tasks in Visualization Design and Evaluation
Rind Alexander, Aigner Wolfgang, Wagner Markus, Miksch Silvia, Lammarsch Tim, Information Visualization, vol. 15, issue 4, pp. 288-300, 2016.
Exploring Media Transparency With Multiple Views
Rind Alexander, Pfahler David, Niederer Christina, Aigner Wolfgang, In: Proceedings of the 9th Forum Media Technology 2016, CEUR-WS.org, pp. 65-73, URL: http://ceur-ws.org/Vol-1734/fmt-proceedings-2016-paper8.pdf, 2016.

Haben Sie Fragen?

Wir helfen Ihnen gerne weiter!